Veelgestelde vragen

Ik vind natuurlijke en spontane momenten het belangrijkst. Tijdens de fotosessie zal ik jullie hier zeker bij helpen. Door mijn ervaring ken ik een aantal tips & tricks om deze spontane momenten naar boven te brengen.

Fotosessies kan je boeken via mijn contactpagina, mail of gewoon via een berichtje op Facebook of Instagram. We bespreken dan verder jouw wensen. Huwelijksreportages kan je pas boeken nadat we hebben kennis gemaakt. Hiervoor kan je een afspraak via de contactpagina op de website of e-mail.

Jullie zijn uiteraard volledig vrij in jullie keuze van kledij. Natuurlijk kan ik jullie hier wel wat tips bij geven die passen bij de fotoshoot.
Gewoonlijk plannen we een fotosessie een aantal weken op voorhand. Een weekje voor de shoot hou ik het weer in de gaten. Wanneer er toch slecht weer voorspeld is kunnen we een nieuwe datum afspreken of eventueel een overdekte locatie gebruiken. Aan jullie de keuze.
De beelden van een newbornsessie of fotoshoot kan je verwachten binnen de 10 werkdagen. Als jullie de foto’s voor een bepaalde gelegenheid nodig hebben, laat dit dan weten bij de boeking, dan bekijken we de mogelijkheden. Voor huwelijksreportages is de levertermijn afhankelijk van de drukte, gemiddeld is dat 3 tot 4 weken. Fotoproducten, albums en kaartjes hebben elk hun eigen levertermijn. Vraag dit zeker na voor je bestelt, zodat ik kan bevestigen of je eventuele deadlines gehaald kunnen worden.
Elke professionele fotograaf fotografeert in RAW. Dit wilt zeggen dat de bestanden uit ruwe informatie bestaan. Dit doen we zodat we meer controle hebben in de nabewerking. RAW bestanden zijn dan ook onbruikbaar. Elke foto wordt professioneel bewerkt in de huisstijl. Als fotograaf maak ik een selectie van de beste foto’s tijdens de fotosessie. Beelden die niet geselecteerd zijn deel ik dus niet.

Jazeker, ik heb cadeaubonnen voor newbornsessies of fotoshoots. Ook is het mogelijk om een bedrag cadeau te doen in plaats van de gehele shoot.

Toen ik 16 jaar was, had ik al de microben te pakken en stond ik al liever achter de camera als voor de camera. Hierdoor ben ik een jaar later gaan studeren aan de Kunstschool in Genk en heb ik de smaak helemaal te pakken gekregen. Ondertussen heb ik een jaar geleden de stap gezet om te beginnen op zelfstandige basis, en dit bevalt me super!

Ik werk meestal alleen als fotograaf. Zo weet ik perfect wat ik juist op beeld wil hebben. Soms heb ik wel een assistent mee om de taken wat te vergemakkelijken.
Maar indien jullie graag een 2de fotograaf wensen, is dat zeker een mogelijkheid. Ook werk ik samen met een aantal videografen, waardoor ook de combinatie fotografie & videografie een optie kan zijn voor je shoot.

Vraag zeker naar onze mogelijkheden op de contactpagina.

Ja graag! Ik wil ook het liefst met jullie een persoonlijke band opbouwen en dat kan niet zomaar per e-mail. Persoonlijk contact is altijd het beste om elkaar te leren kennen! Zo kan ik jullie ook de verschillende mogelijkheden tonen en kunnen we jullie wensen en verwachtingen beter aftoetsen.
Nee, ik fotografeer ook dolgraag architectuur en producten. Ook kan je me boeken voor videografie en grafisch design. Ondertussen heb ik al een groot bestand aan ondernemers uitgebouwd.
Wel, ik ben niet het type fotograaf dat enkel clichébeelden maakt. Ik ben eerder iemand die ervoor zorgt, dat jullie ontspannen tijdens een shoot waardoor de mooiste spontane beelden gemaakt worden.
Nee, bij mij krijg je altijd alle foto’s aangeleverd in zowel kleur als zwart wit! Soms geeft een zwart-wit foto net dat tikkeltje meer gevoel en soms komt de kleurenfoto dan weer net iets beter tot zijn recht. Aan jou de keuze welke je voorkeur krijgt.
Door mijn ervaring ken ik ondertussen al vele mooie plekjes in de omgeving. Het is volledig aan jullie de keuze wat jullie graag zien. Zien jullie liever natuur? Of eerder iets industrieel? Ik zoek naar het juiste plekje voor jullie shoot. Maar is er bij jou een plekje in de buurt, of weet je een superleuke locatie waar je jou fotoshoot graag wil laten doorgaan? Dan kan dat allemaal.
Is één van de deelnemers aan de fotoshoot ziek op de afgesproken dag, dan verzetten we de afspraak. Hier zijn geen kosten aan verbonden, mits we meteen een nieuwe datum prikken.

Ja, in mijn pakketten zitten altijd alle beelden inbegrepen in de prijs. Ik zal wel de gene waarbij de modellen de ogen toe hebben of degene die veelal gelijkend zijn er uit halen. Je krijgt deze allemaal aangeleverd in hoge resolutie en zonder watermerk.

Ik kan hiervoor zorgen, maar je bent absoluut niet verplicht om prints in welke vorm dan ook af te nemen zoals bij vele andere fotografen. Wij leveren digitale bestanden aan (via een downloadlink). Je kunt zelf de mooiste foto’s selecteren en deze zelf laten afdrukken. Ben je daar niet zo handig in, of wil je het graag hoogwaardig laten doen, dan kan ik hiervoor zorgen.

Wil je dat graag door ons laten doen? Vraag naar de mogelijkheden en de prijzen.

Ik werk met apparatuur van Canon. Zo heb ik een Canon 70D ter beschikking en verschillende toffe lenzen. Daarnaast beschik ik ook over een aantal leuke decoratieve attributen voor verschillende shoots zoals Newborn, cakesmash,… En ben ik in het bezig van een diverse achtergronddoeken.

Nee, helaas heb ik geen pin automaat. Bij mij gaat de voorkeur naar het geld overschrijven (50 procent voor de fotoshoot en 50 procent na de fotoshoot, voor het aanleveren van de beelden)

Natuurlijk kan er tijdens de fotoshoot ook cash betaald worden.

Wij vinden jouw privacy en het op de juiste manier omgaan met jouw gegevens heel belangrijk. Als je een fotoshoot aanvraag doet via ons formulier heb je daar de mogelijkheid om aan te geven of wij een of meerdere foto’s mogen gebruiken voor ons portfolio. De foto’s die we gebruiken zullen altijd een goede professionele uitstraling hebben. Wens je dat we geen foto’s gebruiken, dan kan je dat aangeven op het contactformulier of na de fotoshoot.

Ik bewaar de foto’s in een back-up gedurende maximaal 6 maanden.  Na oplevering kunnen we geen garantie meer geven dat de foto’s nog opgevraagd kunnen worden. Ook kan ik enkele foto’s gebruiken voor ons portfolio die gemaakt zijn bij een fotoshoot. Zorg dus zelf voor een goede back-up!

Er zijn verschillende mogelijkheden van fotoshoots. Je kan een shoot boeken met je trouwe viervoeter, productfoto’s, gezinsfoto’s of communiefoto’s, andere ideeën mogen uiteraard ook worden voorgelegd. Stuur gerust een berichtje, dan bespreken we samen jouw wensen door, zodat we de reportage helemaal naar wens kunnen maken. Dan zorg ik ervoor dat je kunt terugkijken op een geweldige shoot met een mooie herinnering.

Ook digitale bestanden zijn auteursrechtelijk beschermd en dus uitsluitend voor jouw eigen gebruik en niet voor publicatie. Indien je tekst- of beeldmateriaal van Jolienbriersmedia wilt gebruiken voor publicaties van welke aard dan ook, neem dan vooraf contact op met Jolienbriersmedia. Enkel en alleen de auteur zelf geeft hier schriftelijk de toestemming voor. Bij iedere vorm van overeengekomen publicatie dient duidelijk bij de foto vermeldt te worden: “Foto: Jolienbriersmedia” en/of het taggen in foto’s op social media.

Volg JolienBriersMedia

All Copyrights Reserved By Jolien Briers Media